Berømte hester brukt i krig 2

Thorstein/ juli 27, 2018/ News

Menneske og hesten har hatt et nært samarbeid i veldig mange år. Man kan jo trene opp hester til og utføre det meste av tungt arbeid som er til stor hjelp for menneskene.

Man har også hatt veldig stor nytte av hesten under forskjellige situasjoner, som for eksempel i krig ute på slagmarken har mange hester gjort seg godt bemerket.

Disse hestene blir gjerne forfremmet og dekorert på samme måte som soldatene blir etter store bragder.

Comanche

Comanche er en av de hestene som har blitt dekorert for sin innsats på slagmarken.

Hun ble kjøpt i 1868 av US Army i Missouri og sendt til Fort Leavenworth i Kansas. Det var kaptein Myles Keogh som tilhørte 7th Cavalry som kjøpte hesten for egne midler for å bruke den ute på slagmarken.

Det ble omtrent rett ut på slagmarken for hesten og eieren, det var da Comanche indianerne som var i konflikt med den Amerikanske hæren. Hesten ble skadet av en pil ute på sitt første oppdrag ute i feltet men fortsatte striden uten og vise svakhet eller redsel.

Det var da at hesten fikk navnet Comanche av kaptein Keoghs for å hedre dens mot og styrke. Det ble ikke den eneste gangen han ble skadet og som i det første tilfellet fortsatte den i striden uten og vise verken redsel eller svakhet.

Etter nesten ti år i tjeneste under sin eier var det tiden for slaget ved Little Bighorn, her ble alle soldatene drept i kampen som fulgte.

Men Comanche overlevde mirakuløst nok, det var noen soldater som fant hesten noen dager etter slaget. Da var Comanche alvorlig skadet og de fraktet han så til Fort Lincoln hvor han ble tatt hånd om.

Det tok lang tid men han kom seg i form igjen. Han ble da pensjonert i fra all tjeneste, det ble utstedt ordre på at hesten skulle aldri settes inn i noen form for arbeid eller ris igjen.

Han ble forfremmet til Second Commanding Officer i 7th Cavalry og levde sine siste dager i Fort Riley i Kansas hvor han levde som en prins.

Da han døde av kolikk nesten 30 år gammel ble han så stoppet ut og kan i dag ses i Natural History Museum i Kansas.

Black Jack

Black Jack var ikke kjent for sin innsats på slagmarken, han var tilsluttet 3rd US Infatry Regiment og var en rytter løs hest som de kalte det.

Black Jack ble født i midten av 40 tallet og kom til Fort Reno i Oklahama rundt fem år senere. Han tjenestegjorde i nesten 30 år før han døde i midten av 70 tallet.

Den rytterløse hesten symboliserte den fallende lederen, Black Jack var med mer en 1000 æres begravelser i det Amerikanske militære og ble et symbol for en ærefull død.

Han deltok i begravelsen til John F Kennedy, Herbert Hoover, Lyndon B Johnson og fem stjerners generalen Douglas MacArthur.

Da han døde ble han kremert og gravlagt i Fort Myer i Virginia hvor han har sitt eget gravsted. Han er en av de fire hestene i historien som har blitt gravlagt med full militær æres tittel.

Share this Post