Berømte konkurranse hester

Thorstein/ april 16, 2018/ News

Hestene har mange bruksområdet, de brukes til husdyr, trav, galopp, pakkdyr med mer.Det er gode penger innen hestesporten om man har klart og avlet frem en god hest og får trent den godt. Det har blitt mange navn på listen over berømte veddeløps hester igjennom tiden som har gitt eierene en god slump penger inn på kontoen for deres gode resultater. Med gode resultater kommer det også etterspørsel om avl av disse hestene som også gir en god del inntekt.

Berømte konkurranse hester

Veddeløps hester

Noen av disse hestene har klart og blitt en legende i sin sport og fått sitt navn foreviget i historien.

Arkle

Arkle

Arkle er en av de store navnene innen sporten, den kommer i fra Naul en liten by som ligger i County Dublin i Irland. Han vart avlet frem i fra den kjente Italienske hesten Neakro som også hadde gjort det stort innen sporten. Eieren var Anne Grosvenor og treneren var Tom Dreaper. Den fikk sitt gjennombrudd på banen i starten på 60 tallet og holdt sin posisjon som en av de beste hestene på den tiden i flere år. Av sine 35 starter vant han 27 av disse også flere store konkurranser som Cheltenham Gold Cup, King George VI Chace og Irish Grand National med flere. Hans prestasjoner gjorde han til en legende i Irland og han fikk plass i et museum samt en statue av seg satt opp.

Red Rum

Red Rum kommer også i fra Irland, fra byen Kells som ligger i County Kilkenny. Han ble født på midten av 50 tallet Han startet sin karriere med og vinne forskjellige små lokale race og kom ganske fort opp i de stores klasse hvor han også gjorde seg godt bemerket. I midten på 70 tallet vant han tre ganger Grand Nasjonal og en gang Scottish Nasjonal som ble hans beste resultater. Da han fikk en skade i slutten av 70 tallet ble han satt til avl i mange år, han hadde blitt en legende som kom på første siden i avisene da han døde i midten av 90 tallet. Eieren som var Noel Le Mare tjente gode penger på Red Rum resultater, nesten 150 000 Pund. Mye penger på den tiden, pluss det man fikk inn på avl ble nok summen betraktelig høyere.

Frankel

Frankel

Frankel har også blitt et stort navn innen hestesporten, han ble født i slutten av 2000 tallet og var et avkomm av Galileo og Kind som begge hadde ganske store navn innen sporten. Frankels store gjennombrudd kom i en alder av to år gammel, da vant han Royal Lodge Stakes og Dewhurst Stakes med god margin. Det ble mange store seiere på han i årene som kom og mange titlar fikk han også, world Thoroughbred Ranking, European Hors Of The Year og flere ganger European Champion. Her er også en hest som har gjort eieren godt fornøyd med inntjeningen, det er Khalid Abdullah som har innkassert over tre millioner pund så langt i karrieren. Det blir nok en god sum på treneren også som er Henry Cecil vil jeg nok tru

 

Share this Post