Norske travhester 2

Thorstein/ august 22, 2018/ News

Etter at Det Norske Travselskapet ble stiftet og med Rikstoto har den Norske travsporten tatt seg voldsomt opp. Vi har fått mange gode travhester som kan måle seg med de beste i verden. Travselskapet består av over 170 travlag og 12 trav forbund spredt utover landet og med nesten 15 000 medlemmer som er organisert i lokallagene har det blitt en stor organisasjon. Travselskapet driver ikke bare med konkurranser men er også involvert i avl.

Steinlager

Steinlager

Steinlager er godt kjent trav hest i Norge, han er egentlig født i Sverige med den kjente alvs hingsten Good As Gold som far. Steinlager kom til Norge da han var tre år gammel, det var Knut Olausson kjøpte han og det var Per O Midtfjeld som stod for treningen og var også fast kusk. Steinlagers beste år var da han var syv år gammel, da vant han det meste av løp han var med på og det gjorde at han vant Grand Circuit Internasjonal sammenlagt. Han ble da betegnet som en av verdens beste trav hester. Med litt over 80 starter hvor han har vunnet 35 av dem, 15 andreplasser og 10 tredjeplasser og har han løpt inn over 12 millioner kroner. Med avl i tillegg har nok eieren gjort en god del penger på Steinlager.

Atom Vinter

Atom Vinter

Atom Vinter er også et stort navn innen travsporten, han kom til verden i 1985 og var avkommet etter Alm Rigel og Åslill. Det Arve G Blihovde i fra Østre Gausdal som var eier av Atom Vinter, han sto også selv for treningen av hesten. Han startet sin karriere som treåring da han vant Biri Oppdrettsløp, han fortsatte i samme stilen i årene fremover. Med 290 starter og 131 førsteplasser har hesten en utrolig historie, det ble også 50 andreplasser og 26 tredjeplasser på han. Det ble da totalt løpt inn over åtte millioner kroner i de årene han var aktiv. Han startet så innen avl tidlig, allerede som fireåring men etter bare seks år ble han avskåret fra avl på grunn av sykdom. Men da hadde han allerede rukket og bli far til flere kjente hester som Prins Vinter, Slogum Bjørn og Sarpen, som alle har løpt inn millioner av kroner.

Alm Svarten

Alm Svarten

I 1981 ble Alm Svarten født, han var etterkommer av Granvar og Oleanne. Det var Knut Alm som var eier, oppdretter og trener av hesten og den ikke ukjente kusken Ulf Thoresen som sto for løpene. Hans første år i konkurranse som treåring gjorde han det stort, det ble hele 12 seiere det året. Han fortsatte i samme stil året etter og vart da en hest som miljøet virkelig fikk opp øynene for. Alm Svarten har verdens rekorden med 183 seire på sine 388 løp under sine ni år han var aktiv, skal nok noe til og slå den rekorden. Det har da blitt en god del penger av dette, hele 9.5 millioner kroner innkjørt er jo en pen sum for eieren. Dessverre så hadde Alm Svarten en ulykke 1. Nyttårsdag i 2008, hvor han skled på isen og skadene var så store at han ble avlivet.

 

 

Share this Post