Norske veddeløps baner

Thorstein/ april 25, 2018/ News

Hesten har blitt avlet frem til forskjellige bruksområder, som veddeløps heste er det viktig med de rette genene og avlen er da veldig viktig. Med populariteten til disse løpene har også mange baner blitt etablert for og ta imot hestene og publikum. Her spilles det gjerne om hvem som vinner i de forskjellige løpene og premiene kan bli kanske store innimellom. Store penger kan det bli til eierene, rytterene og trenerene også om hesten gjør det bra.

Hesten i Norge

Forus Travbane

Forus Travbane

Forus Travbane ligger i Stavanger og er en av landets eldste travbaner hvor det fortsatt drives med løp. Det ble etablert så tidlig som i starten på 20 årene. Den er også betegnet som den raskeste banen i landet etter en omfattende ombygging i midten av 80 tallet. Forus har også fostret frem godt kjente hester som Rex Rodney, Spikeld og Gentle Star, de er godt kjent også utenfor Norge. Årets største dag på Forus er Forus Open, det er et årlig arrangement som foregår rundt juni- juli måned. Her er det mye morro for både de små og de store. Ellers er det stort sett på tirsdager det foregår konkurranser her, med rundt 40 til 50 i året er det et tett program.

Klosterskogen Travbane

Klosterskogen travebane ligge i Skien kommune og da på selve Klosterskogen. Denne banen er omtrent like gammel som Forus Travbane, ferdigstilt i det samme året. Her var det faste løpsdager på torsdager men dette har endret seg litt med at de ikke har så mange løp i året som før. Her blir det arrangert mange forskjellige typer løp under året, eget påsketrav som holdes på langfredag og påskeaften. Thai Tanics æresløp, Sigvart Larsens minneløp, Klosterskogen Grand Prix, Telemarksløpet, Prince Royals æresløp, og Arne Fossen Refsdals minneløp er noen av dem. Her har man også egen trav skole og et eget treningssenter som ligger rett ved som heter Furuheimen Treningssenter.

Momarken Travbane

Momarken Travbane finer man på Mysen i Eidsberg kommune rett ved Svenskegrensen. Dette er også en gammel bane som ble åpnet på samme tiden som Forus og Klosterskogen. Også her er det satt opp faste dager for løp og det er da på tirsdager det foregår her.  Her er det egene treningsløyper ved trenings senteret med både rettbane og bakkeløype. Store løpsdager er Østfoldpokalen, Steeinlagets æresløp, Oaks revansje og Norsk Trav oaks.

Biri Travbane

 

Biri Travbane

Biri Travbane ligger i Gjøvik kommune på Biri. Dette er en relatift ny bane som åpnet i midten av 80 tallet. Den ligger idyllisk til rett ved Mjøsa. Her er løpsdagene stort sett lagt opp på tirsdager. Det er rundt 40 løpsdager som holdes her med de store løpene som Biri Oppdretningsløp, Prinsesse Martha Louises Pokalløp og Veiklebalder Landsfinale.

Bjerke Travebane

Bjerke Travbane ligger i Oslo og er i fra slutten av 20 tallet. Bjerke har fått statusen som hovedarena for den Norske travsporten og med rundt 200 plasser til hestene er den også det største treningsannlegget i landet. Her er det satt opp faste løpsdager på onsdager og torsdager, men med mange lørdag og søndags løp også. De største løpene her er Norsk Travkriterium. Oslo Grand Prix og Norsk Travderby.

Share this Post