Opplev fjellheimen fra hesteryggen

Thorstein/ september 28, 2019/ News

Det kan vel knapt være noen bedre måte å oppleve fjellheimen på, enn fra ryggen på en hest som tar deg over store avstander – sammenliknet med om du skulle ha tatt turen til fots. Men det er noe annet også med å bruke hesten på turer i fjellet eller marka, nemlig stillheten som bare brytes av de naturlige lydene fra hesten. Det er samspillet mellom rytter og hest, eller kanskje vi heller skal si samarbeidet. Vi skal nå oppsøke noen steder i fjellet, hvor du kan få oppleve dette med å ri inn i fjellet. Det kan jo være at det frister til å prøve dette, og jeg er nesten sikker på at dere ikke vil angre da turen er gjennomført.

Langedrag Naturpark

Langedrag har et bredt spekter av tilbud til sine gjester, og ett av tilbudene er altså rideturer i fjellet. Det er varierende lengde og varighet på turene, slik at de kan treffe alle kundegrupper på en riktig måte. Det samme gjelder ferdigheter til rytteren, her tilrettelegges det slik at alle både kan føle mestring men også utfordring. For de som ikke har erfaring med hest, er det viktig å lære seg at det å dra på ridetur – krever stell av hesten både før og etter turen. Derfor starter turene nettopp med dette, hvor man bruker en del tid i stallen før man legger av gårde på hesteryggen.

Skreddersydde turer

Skreddersydde turer

Alt tilpasses som sagt nivå og erfaring, og når det gjelder været, så er også det med å styre litt hvordan turopplegg som velges. Elementer som Langedrag ofte legger inn i turene sine, er seterdag, revecamp, gaupe- og ulvetur. Som vi forstår er det mer enn nok man kan velge, og skreddersydde opplegg sammen med kunden er noe Langedrag er gode på. Langedrag tilbyr svært mye mer, også innen rideturer. Men det blir for mye detaljer å ta med i denne omgang, men det kan godt være at det blir en egen artikkel om dette senere.

Fjellturer på hesteryggen i Valdres

Valdres er også en flott del av Norge, som innbyr til vakker og storslått natur. Det er mange tilbydere av rideturer i dette området, og landskapet veksler mellom mektige fjell, frodige daler og idylliske fjellstøler. Men man trenger ikke nødvendigvis kaste seg rett ut på en fjelltur, for Valdres har også flere ridesentre som har flott ridebaner for de med liten eller ingen erfaring med hest. Vinterstid er det også mulighet for kanefart, så valgmulighetene er helt klart mange og ikke minst flotte aktiviteter alle sammen.

Gamlestølen Besøksgård

Om man søker etter et sted som har et tilbud til hele familien, er Gamlestølen et godt alternativ. Her finnes man hytter, rideturer, en rekke aktiviteter som fisking, kano, grilling og et flott utgangspunkt for turer på bena også. Gården ligger i Etnedal på cirka 900 meter over havet, og det er en helårsåpen besøksgård du finner i flott natur i hjertet av Valdres. Det at gården har de fleste av de norske husdyrene på tunet, gjør at dette er et besøk spesielt barna vil huske i lang tid fremover.

Share this Post